Zoek je nog een kleurrijk voorgerecht – waarvoor je maar weinig ingrediĂ«nten nodig hebt? Check deze prachtige kleurrijke bietencarpaccio, uit het boek ‘Vegan rainbowfood’ van Jason Tjon Affo.
Jason over dit gerecht:
âSpoiler alert: het is geen echte vleescarpaccio. WĂ©l een heerlijke bietensalade. Deze prachtige bieten gebruik ik vaak om gerechten meer kleur te geven, maar nu is de tijd gekomen dat ze hun eigen gerecht krijgen. De simpele marinade gaat hand in hand met de zoete en licht aardse smaak van deze prachtige antioxidantenbommetjes.â
Bietencarpaccio
Voorgerecht of lunch | 2-4 personen | Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 1 grote chioggia biet
- 1 grote gele biet
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 el extra vierge olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 tl appelciderazijn
- 1â4 tl zout
- 1â2 tl versgemalen zwarte peper
- 50 g walnoten, grof gehakt
- 100 g plantaardige feta, in blokjes of verkruimeld
- 15 g basilicum, eventueel in reepjes

Bereiding
- Gebruik een mandoline of scherp mes om de bieten in dunne plakjes te snijden. Doe ze in een kom en voeg de knoflook, olijfolie, het citroensap, de azijn, het zout en de zwarte peper toe.
- Verhit een pan op middelhoog vuur en bak de wal- noten tot ze een beetje beginnen te bruinen. Haal uit de pan en laat even afkoelen.
- Schik de bieten op een serveerschaal en garneer met de walnoten, plantaardige feta en basilicum.
Tip: Voor wat extra pit kun je wat in ringetjes gesneden chilipeper toevoegen.
CREDITS: TEKST, STYLING & FOTOGRAFIE JASON TJON AFFO
Vegan rainbow food. 60 kleurrijke recepten

Na het succes van âVegan soul foodâ Ă©n âVegan party foodâ is Jason Tjon Affo terug met âVegan rainbow foodâ. In dit kleurrijke vegan kookboek leer je gezond te koken met alle kleuren van de regenboog. Door verschillende ingrediĂ«nten te gebruiken die allemaal van nature een andere kleur hebben, laat Jason zien hoe je zoveel mogelijk voedzame voedingsstoffen binnenkrijgt, en dat in één gerecht. Zo wordt jouw vegan maaltijd niet alleen voedzaam, maar ook superlekker. Van de ultieme rainbow sushibowl tot een overheerlijke matchacake: elk recept laat gegarandeerd de zon schijnen op je bord. âVegan rainbow foodâ is daarom een onmisbaar kookboek voor iedereen die overheerlijk en kleurrijk vegan eten wil ontdekken. Jason Tjon Affo staat bekend om zijn unieke en kleurrijke recepten en fotografie, die hij toont op zijn blog en Instagram âThe Indigo Kitchenâ. âVegan soul foodâ werd bekroond tot het beste vegan kookboek van het jaar 2020 door LekkerVega. âVegan rainbow foodâ is zijn derde boek.
Jason Tjon Affo | Vegan rainbow food | Becht | ⏠25,99 | Meer info via becht-boeken.nl, bestellen kan ook bij je plaatselijke boekhandel.
Ook lekker met bietjes
En had je deze kleurrijke wortelpancakes, ook uit ‘Vegan rainbowfood’, al gezien…. ?